top of page

VitaMEET

Smakelijke wijkontmoetingen

Eat & Meet

Gezellige wijkdiners vóór en dóór de buurt. Eat&Meet biedt wijkbewoners de mogelijkheid om altijd samen uit eten te gaan
 

Vrijwilligersteam in de weer

Onze Eat&Meet is een gezellig en informeel wijkdiner vóór en dóór de buurt. Het idee? Bewoners eten samen een gezonde maaltijd dichtbij huis. Ze maken kennis met elkaar, met elkaars verschillende culturen en vertellen elkaar wat meer persoonlijke verhalen. Hierdoor leren ze elkaar beter kennen en bouwen ze spontaan én eigenhandig aan hun sociale netwerk. Daarmee neemt hun samenredzaamheid toe en neemt hun sociaal isolement af.

 

De Eat&Meet is voor iedereen toegankelijk. Het biedt wijkbewoners de mogelijkheid om altijd samen uit eten te gaan, ongeacht hun persoonlijke, financiële omstandigheden. Het diner kan tot slot nog een informerende functie vervullen, als gasten er ‘en passant’ meer informatie krijgen over bijvoorbeeld (zorg)instanties of over activiteiten in hun wijk.

Behalve losse wijkdiners, kunnen we voor onze samenwerkingspartners ook wijkdiners organiseren die aansluiten bij specifieke thema’s of deelterreinen. Dat doen we onder de noemer Eat&Meet Arnhem. De eettafel fungeert dan als bindmiddel. Voorbeelden van zulke thema’s zijn inclusie, eenzaamheid, energietransitie of kansrijk opgroeien.

Eetkamer SWOA

Kom samen met andere wijkbewoners in een ontspannen, huiselijke sfeer van een heerlijke maaltijd genieten. In de Eetkamer kun je terecht voor een gezonde maaltijd en goed gezelschap. De maaltijden bestaan uit een voor-, hoofd- en nagerecht.
 

Locaties, dagen en tijden

De Gaanderij (Elderveld) Driemondplein 1, Arnhem
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Aanvang 12.15 uur
Aanmelden 026-381 02 65 of gaanderij@swoa.nl

​De Petersborg (Vredenburg) Slochterenweg 40, Arnhem
Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag
Aanvang 12.30 uur
Aanmelden 026-323 08 50 of petersborg@swoa.nl

​De Weldam (Presikhaaf) Middachtensingel 39, Arnhem
Maandag tot en met vrijdag
Aanvang 12.30 uur
Aanmelden 026-361 17 41 of weldam@swoa.nl

Aanmelden
Graag uiterlijk een week van tevoren.
Speciale (dieet)wensen? Geef deze dan door bij je aanmelding bij de locatie!

Kosten
Je betaalt € 7,00 per maaltijd (met GelrePas € 4,-).


De Eetkamer heet je van harte welkom!

We koken samen

We zetten kookgroepen op, bijvoorbeeld met buurtbewoners in hun eigen wijk
VITANOS_WEBSITE_Samen_koken_250423_01.jpg

Ontmoeten kan door samen te eten, maar natuurlijk ook door samen eten te bereiden. Met ons initiatief ‘We koken samen’ zetten we daarom kookgroepen op, bijvoorbeeld met buurtbewoners in hun eigen wijk. Ons aandeel bestaat uit ondersteuning en begeleiding van de deelnemers. Hun ideeën, idealen en ambities staan voorop. Het mooie is dat deelnemers op deze manier hun talenten ontdekken en leren om (weer) initiatief te nemen. Aan ons de mooie taak om hen hierbij te helpen, eventueel in samenwerking met andere wijkpartners.

Ik kook mijn verhaal

Welk kookverhaal gaat schuil achter iemands persoonlijke gerecht?
VITANOS_WEBSITE_Ik_kook_mijn_verhaal_260423_01.jpg

Persoonlijke gerechten

Samen koken en samen eten verbindt nóg meer als je het verhaal achter een gerecht leert kennen. Daarom ontwikkelde we ‘Ik kook mijn verhaal’, een werkwijze die we op diverse manieren kunnen inzetten. Doel ervan is om de kookverhalen te onthullen die schuilgaan achter gerechten als Oma’s gehaktbalmix of de Iranese groentestoof van je buurman. Want die vertellen heel veel over het leven van de kok. Over diens cultuur, wensen, dromen en ideeën. Via deze kookverhalen hopen we te bereiken dat mensen zich meer betrokken voelen bij ieders unieke smaak en manier van leven.

VITANOS_Lijn_Blauw_030523_03.png

Vit-à la carte

Doe een aanvraag op maat!

Heb je een activiteit gezien die smaakt naar meer? Of denk je aan een variatie op of combinatie van verschillende activiteiten? Stel je aanvraag op maat, dan gaan we daarover graag om tafel. Samen kijken we wat jouw wensen zijn en hoe we daar ons menu optimaal op kunnen aanpassen.

bottom of page