top of page

Vita kids

Gezonde kinderen hebben de gezonde toekomst

Mijn basis = gezond

Een leuk, afwisselend ochtendprogramma voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool
 
Mijn basis = gezond

Gezonde leeftstijl

Omdat jong geleerd nu eenmaal oud gedaan is, bieden wij een lesmodule ‘Gezonde leefstijl’ aan voor de bovenbouw van de basisschool. Deze lesmodule vormt een leuk en afwisselend ochtendprogramma voor groepen van ongeveer dertig tot vijfendertig kinderen. We delen de groep in tweeën, waarbij de ene helft kookles krijgt van de VitaKIDS chef-kok. De andere helft gaat met een kindergezondheidscoach een interactieve les volgen over gezonde leefstijl. Na een korte pauze wisselen de groepen. Als feestelijk einde van de ochtend genieten de kinderen samen van hun zelfgemaakte lunch uit de kookles. Daarmee is bij hen minstens een gezond leefstijlzaadje geplant.

VITANOS_Lijn_Roze_030523_03.png

Moestuinvakantieplan

Een gezonde en creatieve kookworkshop met ingrediënten uit de moestuin
 
Moestuinvakantieplan

Zelf geoogste groenten, fruit en kruiden klaarmaken én opeten, is een hartstikke leuke vakantie-activiteit. Vitanos verzorgt daarom een gezonde en creatieve kookworkshop. Kinderen (en hun ouders) duiken eerst de moestuin in en komen eruit met allerlei gezonde en spannende ingrediënten. Natuurlijk niet zonder te weten wat ze in hun mandjes of tassen hebben; de beheerder vertelt er van álles bij. Over de kringloop, het milieu en de geheimen van een goede oogst. VitaKIDS begeleidt het koken en vertelt hoe je het eten gezond bereidt. Maar laat vooral ook zien hoe leuk, lekker en spannend (met al die nieuwe smaken!) het is om je eigen oogst klaar te maken en op te eten. Ouders die niet mee de tuin in gingen, komen later gezellig langs om te proeven van de oogst van hun kroost.

Speedy Bites

Samen met Vitanos maken kinderen zelf lekkere hapjes klaar tijdens sport- en spelactiviteiten
 
Speedy Bites

Gerechten

Snelle, sportieve hapjes en snacks die ook nog eens lekker gezond zijn; op die manier brengen we graag groenten, fruit en nieuwe smaken bij kinderen onder de aandacht. Door fruit en groente te combineren met iets verrassends als fetakaas, bijvoorbeeld. Onder onze begeleiding maken kinderen zelf de lekkerste snacks – Speedy Bites - klaar tijdens sport- en spelactiviteiten of andere leuke activiteiten en evenementen.

VITANOS_Lijn_Roze_030523_03.png

Moeder & Kind genietmoment

Een heerlijke, gezonde verwendag voor moeders van grote gezinnen, samen met één van hun kinderen
 
Moeder & kind genietmoment

Gerechten

Een heerlijke dag voor moeders van grote gezinnen, samen met één van hun kinderen. Moeders krijgen een verwenworkshop met advies van een leefstijlcoach. Intussen maken de kinderen een gezonde lunch of High tea klaar. Voordat iedereen aan tafel gaat, sporten moeders samen met hun kind. Afsluitend ontvangen ze een goodiebag. Een flinke dosis gezonde aandacht én nieuwe leefstijltips voor thuis!

VITANOS_Lijn_Roze_030523_03.png

Koken en smullen na school

Koken met VitaKIDS; de ideale invulling van naschoolse opvang of als kindervakantiedag
 
Koken en smullen na school

Gerechten

‘Koken met VitaKIDS’ is een ideale invulling van de naschoolse opvangmiddag of een vakantieochtend of -middag. Deze kookworkshops zijn even ‘simpel’ als doeltreffend: we maken samen met kinderen gezonde (thema) gerechtjes of hapjes. Dat is niet alleen hartstikke leuk, maar ook leerzaam. Want kinderen leren zelfstandig werken én samenwerken met respect voor elkaar. Ze vergroten hun smaakpallet en maken kennis met groenten en fruit die ze thuis niet zomaar eten. Koken met VitaKIDS geven we vorm voor en met onze samenwerkingspartners. Een workshop waar kinderen van gaan watertanden!

VITANOS_Lijn_Roze_030523_03.png

Snack je gezond

Kookworkshops voor jongeren: gezond ontbijten, lunchen en snacken voor echte lekkerbekken
 
Snack je gezond

Kinderen bezig met het bereiden van de snacks

We geven kookworkshops voor jongeren: gezond ontbijten, lunchen en snacken voor echte lekkerbekken. Iedereen kan meedoen, sterker nog: wederzijds begrip en respect horen erbij. Gecombineerd met lol in sport en bewegen, worden jongeren in één dag stukken wijzer (én gezonder)!

VITANOS_Lijn_Roze_030523_03.png
VITANOS_Lijn_Blauw_030523_03.png

Vit-à la carte

Doe een aanvraag op maat!

Heb je een activiteit gezien die smaakt naar meer? Of denk je aan een variatie op of combinatie van verschillende activiteiten? Stel je aanvraag op maat, dan gaan we daarover graag om tafel. Samen kijken we wat jouw wensen zijn en hoe we daar ons menu optimaal op kunnen aanpassen.

Vit-a la carte
bottom of page