1/1
NIEUWS
 
Eten als bindmiddel bij project Koken Binnen Je Budget!

 

Woensdag 27 februari 2019 is bij Stichting De Klup in Presikhaaf het project Koken Binnen Je Budget afgerond. Tijdens de laatste kookles heeft burgemeester Marcouch certificaten uitgereikt aan de deelnemers van het project, die naast budgetvriendelijk koken ook aan de slag zijn gegaan met beter leren spreken, schrijven en lezen. Eten als bindmiddel!
 
Koken Binnen Je Budget
Koken Binnen Je Budget in Arnhem is een initiatief van Rozet, in samenwerking met Vitanos en ROC Rijn IJssel. Het is gericht op laagtaalvaardige volwassenen en een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken centraal staat. Onder begeleiding van een kok en leefstijlcoach. Zo passen de gerechten die gemaakt zijn in een gezonde leefstijl en werd elke kookles een seizoensgroente als thema gebruikt.
 
Tegelijkertijd werkten de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). De deelnemers hebben geleerd een menu uit te schrijven, ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan.

Moedige Arnhemmers
Burgemeester Marcouch reikte aan alle deelnemers een certificaat uit en vertelde trots te zijn op deze groep moedige Arnhemmers. Hij gaf verder aan dat de deelnemers “hopelijk ook anderen weten te inspireren”. Nieuwe cursussen Koken Binnen Je Budget staan gepland voor september 2019.
Koken binnen je budget 2019 (49 of 49)-2

Fotograaf: Henck Pengel, Doglah Media Design

 
28-02-2019
Hoera! Vitanos is jarig!
Op 28 februari 2019, is het precies één jaar geleden dat de stichtingsakte van Vitanos werd getekend.
Wat hebben we veel gedaan in dat jaar! Wijkontmoetingen in Schuytgraaf en Presikhaaf, kinderactiviteiten in Malburgen, Zuid aan Zee, koken uit de moestuin, lunches in De Gaanderij met SWOA,  Koken binnen je budget, speedhapjes bij H80 en Sportbedrijf Arnhem, samenwerking met de gemeente voor inclusie, Proef de kerst met El Ele en nog veel meer!
Dank aan alle partners, sponsoren, zzp-ers en (vooral) aan onze vrijwilligers! Het was een topjaar en we gaan met veel enthousiasme het tweede Vitanosjaar in!
IMG_3935.JPG
27-09-2018
Vitanos en SWOA werken samen tegen eenzaamheid 
27 september t/m 6 oktober landelijke week 'samen tegen eenzaamheid'. Vitanos, SWOA en andere organisaties doen mee om dit thema onder de aandacht te brengen..
13-08-2018
Vitanos kookt bij Zuid aan Zee!
 
Kinderen en jongeren bouwen de stad van de toekomst. De "harde werkers" verdienen zeker een lekkere en gezonde lunch. Van maandag t/m vrijdag. Ga eens een kijkje nemen bij Stadsboerderij De Korenmaat van Natuurcentrum Arnhem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-08-2018
Vitakids kookte vandaag met verse producten in de moestuin De Buurtakker in Malburgen. Wat een superkoks!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-08-2018
We bedanken de Dullertsstichting voor hun financiële ondersteuning!

Binnenkort dragen onze vrijwilligers en de deelnemertjes aan de kinderactiviteiten, gezellige  schorten met de logo’s van Vitanos en Vitakids.

We kunnen bijna niet wachten om ze hier te laten zien!