top of page
PRODUCTEN EN ACTIVITEITEN
Kookworkshop met project GO!

Dit is een samenwerking tussen het GO! project (een actief begeleidingsprogramma van een kindergezondheidscoach voor kinderen met vastgestelde obesitas) en Stichting VitaNos.
Deze kookworkshop wordt specifiek gegeven aan de kinderen die door de kindergezondheidscoach van GO!  begeleid worden. De kinderen gaan samen met hun ouders onder begeleiding van een professionele leefstijl kok en de kindergezondheidscoach koken.
De ouders en kinderen beleven in de eerste plaats een leuke middag samen. Belangrijker nog: ze leren spelenderwijs de gezonde leefstijl in de keuken toe te passen en er is tijd en ruimte voor vragen en individuele begeleiding.

Continueren koken met GO!

Deze kookworkshop behandelt in 6 lessen alle belangrijke ingrediënten voor een energieke, gezonde leefstijl. Zo wordt aan (kwetsbare) kinderen en hun ouders de gehele omvang van de gezonde leefstijl bijgebracht.
De kookworkshops spelen in op de problematiek van kinderen rondom de (on)gezonde leefstijl en eventueel overgewicht. Door in te zetten op preventie, beïnvloeding van gedrag, een langdurig en terugkerend karakter en diverse samenwerkingsverbanden ontstaat een innovatieve aanpak waarmee we kunnen bijdragen aan de verandering richting een gezonde leefstijl.

Lesmodule ‘Gezonde leefstijl’

Dit is een lesmodule die via samenwerkingspartner Het Natuurcentrum aan alle basisscholen in Arnhem wordt aangeboden. We geven de lesmodule voor een klas van 30 -35 kinderen.
De module bestaat uit twee onderdelen, waarbij de klas in twee groepen wordt verdeeld:
- Een kookles waarbij gebruik wordt gemaakt van de geoogste voedingsproducten uit de (eventuele) moestuin van de school. Of seizoenproducten die op dat moment verkrijgbaar zijn in de winkel, indien er geen moestuin aanwezig is. Deze les wordt verzorgd door een chef-kok.
- Een klassikale les over gezonde leefstijl.  In deze les bespreken we het effect de voedingsproducten, die tijdens de kookles gebruikt worden, hebben op de gezondheid. Er wordt dieper ingegaan op wat een algemeen gezonde leefstijl is. Aan bod komen o.a. suikers, vetten, sport en ontspanning. Deze les wordt verzorgd door een kindergezondheidscoach.

Koken uit de moestuin tijdens de vakantie

Op de Buurtakker in Malburgen worden groente, kruiden en bloemen gekweekt. Samen met hen organiseren we in alle schoolvakanties een gezonde kookworkshop in de moestuin van de Buurtakker. We oogsten samen met kinderen (en hun ouders) groente, fruit en kruiden uit de moestuin. We verwerken deze producten direct tot gezonde hapjes. Het oogsten gaat onder begeleiding van de hovenier van de Buurtakker. Hij vertelt de kinderen over de kringloop, het milieu en het verkrijgen van een goede oogst. Stichting VitaNos begeleidt het koken en gaat dieper in op de gezonde bereiding van voeding en het nastreven van een gezonde leefstijl.
Kinderen in de leeftijd van 7-12 kunnen deelnemen aan de kookworkshop.

Anker 1
Anker 2
Anker 3
bottom of page